Autorius: linjar1 | 30 lapkričio, 2008

Black Friday


Black Friday – diena kai Amerikiečiai pradeda kalėdinį apsipirkinėjimo maratoną, paprastai tai sekanti diena po Padėkos dienos (ketvirtadienis). Juodasis penktadienis oficialiai nėra išeiginių dieną, tačiau daugelis darbdavių suteikia darbuotojams laisvadienį. Šis penktadienis pavadintas būtent taip dėl dviejų pagrindinių priežasčių: didelių kamščių bei tai paprastai simbolizuoja dieną, kai daugumos mažmeninės prekybos įmonių balansai iš raudonos spalvos (nuostoliai) pereiną į juodą (pelnas).
Pirmą kartą išgirdau apie šią dieną vos prieš pora savaičių, tai ką sužinojau šokiravo mane. Milijonai žmonių kaip avių bandą pametę galvas traukia į prekybos centrus apsipirkt, jie visiškai nesuvokia ką daro ir kodėl, jie tiesiog netenka žmogiškumo. Kuriam laikui buvau pamiršęs šią diena, tačiau šiandien skaitydamas naujienas pamačiau straipsnį apie Black Friday. 2008 m. Black Friday pažymėtas dar viena tragedija – Wall-Mart prakybos centre (New York, Long Island) buvo sutryptas ir mirtinai nužudytas darbuotojas. Neatlaikęs minios spaudimo jis pargriuvo ant žemės ir buvo negailestingai sutryptas. Taip nukentėjo ir keli pirkėjai, 28 metų nėščia moteris paguldyta į ligoninę.

Ši naujiena šokiravo mane, todėl nusprendžiau paieškoti daugiau informacijos apie Black Friday. Radau kelis įdomius video, apie šios dienos žiaurumą:

Kokio lygio turi būti žmonės kai dėl pigesnių prekių jie net gali nužudyti žmogų. Nejaugi dėl beverčių daiktų būtina tapti bepročiu?  Liūdna, kad žmonės taip elgiasi, tai tik parodo, kad žmonės nesinaudoja protu, jie yra tik paprasčiausia lengvai manipuliuojama avių banda. Ši diena atspindi kokia užteršta ir nesveika yra visuomenė. Kažkas yra ne taip su jų gyvenimo būdu bei vertybėmis, nejaugi taip turi elgtis “Protingiausias sutvėrimas“ žemėje? Reikia kaip reikiant pasisitengti išplauti žmonėms smegenis, norint priversti juos taip elgtis.

Fucking Crazy People!!!

Jarka


Parašykite komentarą

Kategorijos