Autorius: linjar1 | 8 balandžio, 2009

Hawaiian baby woodrose


argyreia_nervosa91Hawaiian baby woodrose (Argyreia nervosa) priklauso vijoklinių šeimai. Kai kurie augalai šioje šeimoje naudojami maistui, kai kurie medicinoje. Kiti tokie kaip Argyreia nervosa turi sėklas, kurias galima panaudoti dvasiniais bei rekreaciniais tikslais. Šio augalo kilmės šalis yra Indija, tačiau jis yra plačiai paplitęs ir kitose pasaulio vietose: Havajuose, Afrikoje, Karibuose. Havajuose užaugintų sėklų sudėtyje LSA (pagrindinis ingridientas, kuris iššaukia poveikį) koncentracija paprastai yra didžiausia. Hawaiian baby woodrose sėklos yra LEGALIOS beveik visose šalyse.

Istorija

Argyreia nervosa yra retas haliucinogeninio augalo pavyzdys, kurio potencialas tik neseniai buvo atrastas. Kol hawaiian baby woodrose pusbroliai tokie kaip Rivea corymbosa (Ololiuhqui) ir Ipomoea violacea (Tlitliltzin) buvo šimtmečiais plačiai naudojami Lotynų Amerikoje šamanų ritualuose, Argyreia nervosa išliko nepastebėta. Jos savybės buvo atrastos tik 7 dešimtmetyje. Indijoje šis augalas buvo naudojamas medicinos tikslais, ir nėra jokių įrodymų naudojant jį „šamaniniais“ tikslais. Argyreia nervosa buvo naudojama gydant bronchitą, kosulį, diabetą, sifilį, tuberkuliozę ir kitas ligas. Taip pat buvo naudojamas kaip afrodiziakas, tonizuojanti priemonė bei preparatas, kuris pageriną žmogaus intelektą. Hawaiian baby woodrose iki šių dienų yra svarbi ajurvedinės medicinos dalis.

Efektas

argyreia_nervosa_seeds2Naudojant sėklas galima patirti poveikį, kuris panašus į Magic mushrooms sukeliamus pojūčius, tik mažiau haliucinacijų, bet daugiau filosofijos prieskonio. Pakitusi būsena trunka nuo 4 iki 8 valandų. Moksliškai įrodyta, jog sėklų vartojimas ilgesnį laiko tarpą nesukelia fizinės priklausomybės. Taip pat nepastebėtą, jog sėklų vartojimas ilgalaikėje perspektyvoje iššauktų kažkokius žalingus poveikius. Hawaiian baby woodrose sėklų sukeliamas poveikis:

Nuotaikos pakilimas.

Pagerėjęs įžvalgumas, koncentracija. Gali žiūrėti ir tyrinėti vieną daiktą ilgiau nei įprastai, pastebėti jame daugiau nei įprastai.

Pagerėjęs jutimo organų suvokimas. Rega – akys mato viską labai aiškiai, ryškiai, akių zoom‘o efektyvumas žymiai padidėjęs, viskas atrodo labai gyva (šio jutimo organo pojūčius galima sulyginti su žiūrėjimu į dvi nuotraukas tik vieną nufotografuota „muilinuku“, o kita profesionaliu fotoaparatu), lytėjimas – lytėjimo pojūčiai labai suaktyvėję, viskas atrodo labai švelnu, norisi viską liesti ir tyrinėti, liesti įvairius daiktus bei paviršius tampa labai malonu bei įdomu, klausa – pastebi bei išgirsti garsus, kurių normalioje būsenoje nepastebėtum, nes tiesiog neatkreiptum į tai dėmesio (tai nereiškia, kad girdi garsus, kurių nėra, tiesiog pastebi ir suvoki daugiau garsų), uoslė – kvapai atrodo kaip niekada malonūs, nors ne visiems šis jutimo organas suaktyvėja, skonis – pagerėja skonio suvokimas, jauti malonumą bei pasitenkinimą valgydamas (iš savo patirties galiu pasakyti, kad dar niekada nesu valgęs tokių skanių obuolių, pomidorų ar agurkų, mėgavausi kiekvienu kąsniu ir tada supratau, kad aš pirmą kartą ištikrųjų valgiau).

Jauti susidomėjimą daiktais, kuriuos ignoruoji būdamas normalioje būsenoje. Pasidaro labai įdomu tyrinėti gamtą bei stengtis geriau ją suvokti. Jauti susidomėjimą bei susižavėjimą tave supančiu pasauliu.

Įvairių vaizdinių regėjimas (suvartojus didesnę nei rekomenduojama dozę).

Pakitęs suvokimas. Atsikratai Windows XP ir įdiegi Linux operacinę sistemą. Mąstymas tampa laisvesnis bei aiškesnis, netenki šabloninio mąstymo, netenki ribų ribojančių mus, netenki visuomenės įdiegto mąstymo. Tai ta būsena kur gimsta didžiausi žmonijos išradimai ir atradimai, kai gali matyti aiškiai ir blaiviai neįtakotas kitų nuomonės, lyg nusimetus rožinius akinius. Tai labai vertinga Hawaiian baby woodrose savybė, nes kaip pasakė Albertas Einšteinas „Tik nedaugelis žmonių sugeba šaltakraujiškai išreikšti savo nuomonę, kuri skiriasi nuo iš anksto visuomenės sudarytos. Dauguma žmonių netgi nesugeba suformuoti tokių nuomonių“.

Pakitęs laiko suvokimas. Laikas atrodo sulėtėja.

Esant poreikiui lengva grįžti į normalią būseną. Atrodo, jog esi įvaldęs jungiklį, kurio pagalbą gali keisti būsenas t.y. esant poreikiui pristabdyti „trip’ą“ ir po kiek laiko vėl į jį grįžti.

Atsiranda polinkis filosofuoti. Atsiranda noras gvildenti žmogaus egzistencijos bei visatos paslaptis.

Pajauti meilę ir pagarbą gamtai.

Draugiškumas.

Nepaisant visų teigiamų šių sėklų savybių, netinkamai vartojus gali atsirasti ir šalutinis poveikis (kuris taip pat gali pasireikšti vartojant įvairius mums įprastus objektus):

Tingumas.

Nerimo jausmas. Gali kilti dėl pašalinių žmonių buvimo (kurie nevartojo sėklų) ar dėl telefono skambučio. Tai labai priklauso nuo pačio žmogaus asmenybės bei nuo kompanijos su kuria „tripina“.

Pykinimas, vėmimas, bezdėjimas. To galima išvengti tinkamai vartojimui paruošus sėklas bei pasninkaujant prieš jų vartojimą (geriausiai 24 val., minimaliai 12 val.).

Spazmai pilve. Tos pačios prevencinės priemonės kaip ir su pykinimu.

Galvos sukimasis, sumišimas. Atsiranda iš dalies dėl netinkamos aplinkos, iš dalies dėl netinkamos dietos.

Paranoja, baimė ir panika. Pasitaiko labai retai, kai nepatyrę asmenys suvartoja per dideles dozes.

Vartojimas

Rekomenduojama dozė 1 asmeniui 5 sėklos, tačiau tuo atveju, jei nepatyręs asmuo „tripina“ kartu su nepatyrusiais, rekomenduojama dozė sumažėja iki 3 sėklų. Sėklas reikia vartoti vienu iš kelių žemiau aprašytu metodais:

Metodas nr.1 (išbandytas, gerai veikia):

1. Susmulkinti sėklas kaip įmanoma smulkiau, tam geriausiai tinka kavamalė ar grūstuvė.
2. Susmulkintas sėklas įdėti į puodelį.
3. Užpilti puse puodelio karštu vandeniu.
4. Palaukti 1 val. ir visą skysti išgerti.
5. Nuosedas su šaukšteliu susemti ir gerai sukramčius nuryti.

Metodas nr. 2

1. Įsidėti sėklas į burną ir kramtyti 20 min.
2. Tada su vandeniu visą masę nuryti.

Metodas nr. 3 (ekstraktas)

1. Susmulkinti sėklas su plaktuku, kavamale ar grūstuve.
2. Miltelius (susmulkintas sėklas) įberti į 50 ml stikliuką, įpilti arbatinį šaukštelį vandens ir išmaišyti.
3. Po 5 minučių įdėti spaustų citrinos sulčių, šiek tiek cukraus ir viską gerai išmaišyti.
4. Masę įdėti į burną ir palaikyti 20-30 min, o tada visą masę išspjauti.

Metodas nr. 4 (apelsinų sulčių metodas)

1. Kuo labiau susmulkinti sėklas su kavamale ar grūstyje.
2. Įberti miltelius į apelsinų sultis ir įdėti į šaldytuvą.
3. Palikti gėrimą bent 8 val.
4. Išgerti gėrimą, tik negerti košės puodelio apačioje.

Metodas nr. 5

1. Susmulkinti sėklas kavamalėje ar grūstuvėje.
2. Susmulkintas sėklas užpilti šaltu vandeniu ir palikti šaldytuve 3 dienom, retkarčiais vis pamaišant.
3. Po 3 dienų gėrimą prafiltruoti pro kavos filtrą ir išgerti.
4. Minkštą masę išmesti.

Rekomendacijos

1. Geriausia vartoti gamtoje, ramioje gražioje vietoje be pašalinių asmenų.
2. Patariama „tripinti“ su gerai pažįstamais žmonėmis.
3. Geriausia vartoti kompanijoje nuo 2 iki 5 žmonių.
4. Nevalgyti jokio maisto 24 val. prieš sėklų vartojimą, geriant tik vandenį (minimaliai 12 val.).
5. Niekada neviršyti 10 sėklų dozės.
6. Poveikiui pradėjus silpti galima valgyti vaisius.
7. Patartina su savimi turėti vandens, nes gali troškinti.
8. Prieš vartojant būti pakilios nuotaikos, palikti visus rūpesčius nuošaliau.
9. Pirmą kartą geriausia vartoti su patyrusiu sitter‘iu (prižiūrėtoju).
10. Nevairuoti.
11. Išjungti telefoną.
12. Nevartoti žmonėms turintiems protinių sutrikimų.
13. Nevartoti žmonėms sergantiems kepenų uždegimu.
14. Nepatartina vartoti nėščioms moterims.

Parengta pagal užsienio spaudą ir asmeninę patirtį
Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose Hawaiian baby woodrose

Atsakymai

  1. cool

  2. Neblogas straipsnis! tikrai sudomino ;] o kur galima butu ju isigyti?

  3. Ebay.com ebay.eu ebay.uk yra pirkti tikrai 🙂

  4. Taip, per ebay yra pirkti, pats vakar uzsisakiau 10 seklu pabandymui uz 20lt, jei patiks reiks imti ir daugiau.

  5. amazon.com irgi yra pirkti 🙂

  6. gal kasnors zino apie Argyreia nervosa auginima lietuvoje? 🙂

  7. To try. kiek esu skaitęs tai galima užaugint namie, internete galima rasti kaip tą padaryti 🙂

  8. Na ir skaniai pasijuokiau :D, geras straipnis, ka ir pridursi. Nors esu katgoriskos nuomones. Stai 2 min. google.
    Augaliniai produktai – „ Žolinis “ apsvaigimas
    } Salvija divinorum- (Mexican Sage)-salvinorin A
    } Mitragyna speciosa (Kratom)-mitragynine
    } Piper Methysticum (Kava-kava)-kavalactones
    } Argyreia nervosa (Hawaiian Baby Woodrose)-
    Lysergamide

    Nemanau kad jie legalus
    Nemanau kad nepalieka psichologines priklausomybes, ar nedaro itakos zmogaus organams.

    idomios skaidres, apie tai ir apie istatymus ir seip idomu:

    Click to access QDDGUSOF.PDF

  9. Na reikia atnaujinti straipsnio informaciją. 2009 m. birželį šias sėklas uždraudė Lietuvoje. Dėl poveikio žmogaus organizmui ir tolimesnio jų panaudojimo reikėtų jas rimčiau ištyrinėti, atlikti bandymus, ekperimentus ir pan. O Lietuviai tai dundukai, mato neaiški medžiaga ir iškarto uždraudžia ir jiems visiškai nesvarbu, kad galbūt tą medžiagą galima naudingai panaudoti. Kiek žinau pischodelikus (Grybai, LSD ir pan.) 7 dešimtmetyje sėkmingai naudojo gydant psichologinių problemų turinčius žmones, nuo įvairių priklausomybių (Alkoholio, heroino). Kalbant apie alkoholį, kodėl jo niekas neuždraudžia, juk jis toks pats narkotikas veikiantis psichiką, sukeliantis priklausomybę ir pridaro daugiau žalos nei LSD!!!

    http://www.15min.lt/naujiena/laisvalaikis/ivairenybes/61/62335/

  10. Kaip M.Tvenas yra pasakęs: Yra trys melo rūšys: melas, bjaurus melas ir statistika. Statistika apibūdinčiau 15min straipsni. Jeigu paimtumėm vieną milijardierių į skurdžių kvartalą, ir vdutiniškai paskaičiuotumėm kiek vidutiniškai uždirba žmonės, gautumėm jog vidutines pajamas, nors absoliuti dauguma būtų skurdžiai, nes milijardierius iškreipia situaciją. Taip ir čia, mano manymu alkoholis daugiau kelia grėsmės būtent dėl to, jog taip laisvai jo galima gauti, ir palyginus kokią grėsmę sukelia organizmui ir santykiams su aplinkiniais. Nemačiau parduotuvėse pirkti LSD, tad negaliu lyginti šių medžiagų, juolab kad ji mažiau kenkia būtų teigti absurdiška. Kiek atsimenu iš mokyklos laikų, tai LSD sukurta būtent kariniams tikslams, kad paskleidus LSD priešai vieni kitus išžudytų regėdami haliucinacijas ir visa kita, o liktų pribaigti tik kelis išlikusius.Tad 15 min straipsnis – statistika. O del kitu narkotiku panaudojimo, tai manau jas naudodavo išmintingai gydyti, nes tai nėra vaistai. Bet ne pora dozių į dieną 😀

    • Dėl tyrimo tai nemanau, jog tie mokslininkai tokie kvaili, kad tą tyrima atliktų neadekvačiai ar specialiai klastotų rezultatus, nėra visai jokio tikslo.

      “ juolab kad ji mažiau kenkia būtų teigti absurdiška“ kuo remiesi teigdamas šį teiginį?

      “Kiek atsimenu iš mokyklos laikų, tai LSD sukurta būtent kariniams tikslams, kad paskleidus LSD priešai vieni kitus išžudytų regėdami haliucinacijas ir visa kita, o liktų pribaigti tik kelis išlikusius.“ Prastos žinios tavo, reikėtų tau labiau pasidomėti šioje srityje http://inventors.about.com/od/lstartinventions/a/LSD.htm

      LSD išradėjęs Albert Hoffman netyčia eksperementuodamas, beje šis mokslininkas pripažintas didžiausiu pasaulio genijumi nr.1.

      Šiaip siūlyčiau prie rašant apie kažkurią sritį geriau bent kažkiek tuom pasidomėti, o ne pilstyti iš tuščio į kiaurą. 🙂

      Vaikinas

  11. As jau 2010 gavau hawaiian baby woodrose 20 seklu is vieno shopo, tai nesvarbu, kad uzdrausta Lietuvoje, vistiek galima ju gauti. Ir dar, gal as pvz noriu auginti tuos augalus, o ne apsinesineti ir nemanau, kad kaltintu labai, juk tai ne koks kokainas ar dar kas.

  12. LSD ne kariskiams buvo israsta, o kaip vaistas nuo stipresniu narkotiku(neskleisk cia ereziju savo nesveiku). o nuo hawai tingumas 100proc. pykinimas(nevisiems) pasireiskia


Parašykite komentarą

Kategorijos