Autorius: linjar1 | 28 lapkričio, 2008

Domėkis ir veik!


Take action Niekas kitas kaip tik Tu pats negali rasti laisvo laiko Tavo gyvenimo laike. Kaip rasti lasivo laiko? Kiekvienas iš mūsų tokius uždavinius turime ir tik patys galime juos išspręsti.
Jei nuspręsi „pasidaryti“ laisvo laiko neidamas į universitetą (juk ir paskaitų lankyti nereikėtų ir daug papildomų bei sudetingų darbų nereikėtų atlikinėti ir pan.), bet tik Tau vieninteliam teks šio žingsnio padariniai – neturėsi aukštojo išsilavinimo. Kitas dalykas, vėlgi tik Tau spręsti ar tau to išsilavinimo reikia ar ne. Gyvenimas juk yra tik tavo ir niekieno daugiau.
Viskas, ką mes šime gyvenime išmokome daryti: laikyti šaukštą rankoje, žengti pirmuosius savarankiškus žingsnius, išmokome abėcėlę ir dažniausiai ne tik savo kalbos, išmokome keistus matematinius veiksmus, kurie suteikia gyvenime daug reikšmės, išmokstame bendrauti ir vesti įvairias derybas, rengti ir organizuoti įvairius renginius;
Pasiekėme: mokslo srityje, nusistatytų tikslų, tobulo suvokimo kurioje nors srityje;
Viskas yra mūsų pastangų dėka, todėl, jog mes arba siekdami savo tikslų arba jaunystės amžiuje priversti savo tėvų to esame išmokę. Kodėl mes bijome domėtis ir daugiau sužinoti apie tokius dalykus, kurių dauguma mūsų visuomenės, t.y. 95% yra neįpratę daryti?? Juk jei nenorime gyventi taip pat skurdžiai ir nelaisvėje kaip gyvena dauguma mūsų visuomenės asmenų, o pasiekti gyvenimo gerovę ir mėgautis laisvo laiko teikiamais malonumais, KODĖL visgi renkamės tokį pat gyvenimo būdą KAIP DAUGUMA? Liūdnai juokinga.. Kodėl imame paskolas, už ją perkame geresni automobilį, gražų būstą, vėliau giriamės kaimynui, apsipirkinėjame naujausios kolekcijos drabužiais, perkame geriausios firmos parfumeriją, nors „geriausias“ tai juk yra taip pat kažkieno nustatytos mintys. Kaip gali kažkas nustatyti, jog madingiausi šio sezono drabužiai yra tokie??? Ir kas juokingiausia – VISI patiki, nors tai yra realetyvus dalykas – kas yra gražu man tau galbūt nebus gražu, o šiaip ar taip jei ir bus gražu tai savaip ir visiškai ne taip pat kaip man.
Klausimas – Kodėl mes nesistengiame įžengti į tas sritis ir sferas, kuriose yra mažiausiai mūsų visuomenės asmenų?? Kodėl toks dalykas kaip investavimas mus atbaido, vien savo terminu??? Juk gimėme šiame pasaulyje taip pat nemokėdami nei vakščioti, nei kalbėti aplink mus gyvenančių šios Planetos gyventojų kalba – visa tai mums buvo nauja vos tik pirmą kartą įkvėpus ir pramerkus akis.
Žinoma, mums buvo suteikti Pasaulio paskirti mokytojai ir globėjai, kurie turėjo užtikrinti pasitikėjimą savimi ir suteikti saugumo jausmą (aš nekalbu apie tuos atvejus, kurių iš viso neturėtų būti). Tačiau juk žingsniuoti jau mokame patys, o sprendimų taip pat nemažai priimame patys jau šiandien ir dabar skaitydami šį tekstą. Mokytojai pasaulyje egzistuoja – tik reikia suvokti KAIP Jų ieškoti. Jei nori gyventi savo, o ne daugumos gyvenimą, kurių taisyklės, normos, reikalavimai ir ribos egzistuoja – tuomet taip ir pradėk gyventi! Tik nepamiršk, jog su DAUGUMA gyveni… Todėl dalinai turėsi žaisti pagal jų taisykles, bent jau kol pasieksi visišką laisvę.
Viskas gyvenime yra rizika – investavimas manau neklysiu teigdama daugumai asocijuojasi su rizika, tačiau kodėl mes nebijome išeiti į gatvę, juk gali nukristi plyta ant galvos (manau todėl, jog mes jau esame išėję i gatvę pradžioje laikomi už rankos tėvų, vėliau ir patys tai darome be rūpesčių), kodėl mes nebijome priimti kasdienių sprendimų, kodėl nebijome pasisveikinti su nepažįstamu? Kodėl mes nesuvokiame, jog šiandien mes esame tokioje padėtyje, kokią mes susikūrėme VAKAR? Mūsų veiksmai, mūsų neišreikštos ir fiziškai išreikštos mintys sukūrė dabartinę padėtį, mūsų gyvenimo kokybę, mūsų aplinką, kurioje mes esame, o be abejo ir mūsų nuotaiką. Kodėl mes kartais nesustojame ir šiandien nesiimame tokių dalykų, kurie turės įtakos rytojui? Juk kaip Tu pasiielgsi šaindien, nuo to priklausys kokia diena bus RYTOJ.
Laikas – dovana, kurią reikia suvokti, įvertinti ir branginti…
Nešvaistyk laiko veltui!

Lina P.


Atsakymai

  1. Matos kad Lina P. galbūt yra nežmai perskaičiusi įvairių protingų minčių, bet šis straipsniukas man sukelia šypseną, nors pradžia buvo gan nebloga.
    Nevartok tokių žodžių kaip dauguma, nes nemanau kad šį žodį kas teisingai suprastų, tavo dauguma? mano dauguma? kiek yra dauguma? Arba žodžio visi, tarkim visi žmonės – reikštų visus žmones nuo gimimo iki dabar. tad straipsnyje įžvelgiu daug nelogiškumo. O ir patys teiginiai tarkim nešvaistyk laiko. Mano manymu nereikalingi, ar straipsnio rašymas buvo laiko švaistymas ar ne ? Mano požiūris gilesnis, nes manau tik iš laiko švaistymo suprasi kad jį reikia taupyti, kaip taupyti ir pan. beto nerašyk didžiosiom raidėm, jeigu nori pabrėžti turi tai padaryti rašymo maniera o ne padidindama raides. 😉

    • Pilieti na galiu Jums tik padėkoti už kritiką :). Bet kiek žinau šis straipsniukas gimė impulsyviai, tad per daug nesigilinta į kiekvieną atskirą žodį, tiesiog mintys liejosi laisvai, tad tikrai galima atrasti ir trūkumų..

      Linos P. vaikinas 🙂


Parašykite komentarą

Kategorijos